Kanelbullar åk 8
Nästa vecka har ni praktiskt prov i kanelbullar. Här kommer recept samt en film på hur man bakar. Förbered er genom att läsa recept och se filmen. Good luck!!
https://www.youtube.com/watch?v=3VWtuRKq2do
Praktiskt prov Kanelbullar 250 grader
Ingredienser
1 dl mjölk
25 g margarin
1/4 paket jäst
1 ½ msk socker
½ krm salt
2-3 dl mjöl
Gör så här
1) Smält margarinet i en kastrull (4:an).
2) Häll mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt (degspadet).
3) Smula jästen i en bunke.
4) Häll över degspadet och lös upp jästen (slickepott).
5) Tillsätt socker, salt och mjöl (träsked).
6) Arbeta degen tills den släpper bunken.
7) Knåda degen på bakbordet (händerna).
8) Jäs degen på spisen med handduk över bunken i 10 min.
9) Knåda och kavla ut degen på bakbordet.
10)Bred på:
1. smör
2. socker
3. kanel och/eller vaniljsocker
11) Rulla ihop degen hårt (vik in kanterna).
12) Dela degen i 8-10 bullar och lägg på plåt.
13) Jäs bullarna på plattorna under bakduk i 20-30 minuter.
14) Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter.
https://www.youtube.com/watch?v=3VWtuRKq2do
Praktiskt prov Kanelbullar 250 grader
Ingredienser
1 dl mjölk
25 g margarin
1/4 paket jäst
1 ½ msk socker
½ krm salt
2-3 dl mjöl
Gör så här
1) Smält margarinet i en kastrull (4:an).
2) Häll mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt (degspadet).
3) Smula jästen i en bunke.
4) Häll över degspadet och lös upp jästen (slickepott).
5) Tillsätt socker, salt och mjöl (träsked).
6) Arbeta degen tills den släpper bunken.
7) Knåda degen på bakbordet (händerna).
8) Jäs degen på spisen med handduk över bunken i 10 min.
9) Knåda och kavla ut degen på bakbordet.
10)Bred på:
1. smör
2. socker
3. kanel och/eller vaniljsocker
11) Rulla ihop degen hårt (vik in kanterna).
12) Dela degen i 8-10 bullar och lägg på plåt.
13) Jäs bullarna på plattorna under bakduk i 20-30 minuter.
14) Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter.