Vaniljbullar

Vaniljbullar 250 grader (mitten)
Ingredienser Fyllning
2 dl mjölk vaniljkräm
25 g jäst (1/2 paket)
75 g margarin
3 msk socker
1 ägg
6-8 dl vetemjöl
Gör så här
1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält margarin i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37grader=fingervarmt.
3. Häll degspadet över jästen och lös upp den.
4. Tillsätt ägg och socker och rör om.
5. Tillsätt mjölet och knåda till en smidig deg. Lite i taget.
6. Låt på jäsa på spisen minst 15 minuter under bakduk. Sätt på ugnen på 250 grader.7
7. Knåda degen smidig och kavla ut till en stor fyrkantig kaka.
8. Använd redningsbägaren för att göra runda kakor.
9. Lägg på en klick fyllning och nyp ihop bullen till ett litet knyte.
10.Lägg bullen på bakplåtspappersklädd plåt med skarven nedåt.
11.Jäs bullarna på spisen under bakduk 20 min.
12.Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Pensla med smält matfett och doppa i socker när de ska ätas!