HK-bloggen på Hultsbergsskolan

Här bloggar vi om vad som händer på Hkk:n på Hultsbergsskolan i Karlstad. Vid tangenterna sitter jag, Charlotte, som är undervisande lärare, och även ibland en gästskrivare i form av eleverna. Trevlig läsning!

Tips jästbakning

Publicerad 2016-05-13 15:45:28 i allmänt, Åk 8,

Lyckas med jästbakningen

 

·        Plocka fram ingredienserna och redskapen innan du börjar.
(måttsats, skålar, träsked, plåt, bakduk)
 
·        Mät NOGA (strukna mått, kniv eller finger)
 
·        Ugnen på i god tid
 
·        Bakverken ska vara i samma storlek och ligga långt ifrån varandra
 
·        Degspadet ska vara fingervarmt, 37 grader.
 
·        Degspad= Vätska och jäst.
 
·        Därefter ”mat” till jästen= ex. salt, socker, mjöl.
Knåda- rätt mängd mjöl! Degen släpper från bunkens kanter.

·        Knåda minst 5 min. Ju längre desto bättre deg och resultat.
 
·        Jäsning 1:a gången – värme och bakduk
 
·        Utbakning- olika beroende vad man ska göra
 
·        Jäsning 2:a gången – plåt och bakduk
 
·        Gräddning efter jäsning

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Charlotte Björk

Hej! Denna blogg startade i januari-16. Jag heter Charlotte och arbetar som hem-och konsumentkunskapslärare på Hultsbergsskolan i Karlstad.Här publicerar jag lektionsplaneringar och inlämningsuppgfiter, vad vi gör samt massa olika recept.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela