Spaghetti och köttfärsås åk 6


Köttfärssås, 2 personer
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
150 g köttfärs
1 dl krossade tomater
2 msk vatten
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 krm paprikapulver
2 krm örtkryddor t.ex. oregano
2 msk tomatketchup eller 1 msk tomatpuré
Gör så här:
1. Skala och hacka löken och vitlöken.
2. Värm matfettet i en stekpanna.
3. Fräs löken tills den fått ljusgul färg.
4. Lägg i köttfärsen och låt den brynas tillsammans med löken ca 5 min. Hacka under tiden sönder köttfärsen till en grynig massa med en trä- eller plastgaffel.
5. Tillsätt krossade tomater, kryddor och tomatketchup eller tomatpuré. Låt det koka 5 min på svag värme.
6. Smaka av och späd eventuellt såsen med lite grädde:)