Elevens val: Silviakaka

Silviakaka
Ingredienser:
Kakan:
· 2 st ägg
· 2 dl strösocker
· 1 dl kallt vatten
· 2 dl vetemjöl
· 2 tsk bakpulver
Glasyr:
· 75 gram smält margarin
· 1 dl strösocker
· 1 st äggula
· 2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Rör ihop ägg och socker pösigt.
2. Tillsätt vattnet. Blanda mjölet med bakpulvret, och rör ner det.
3. Grädda i en ugnsform, 175 grader, drygt 15-20 min. Kolla med sticka! Låt svalna.
4. Smält margarinet till glasyren i en kastrull.
5. Blanda i övriga ingredienser och koka några minuter under ständig omrörning. Ibland skär sig ägget med resten av ingredienserna, så ha på ganska låg värme.
6. Bred ut på kakan och strö på kokos. Låt svalna och skär i bitar!