HK-bloggen på Hultsbergsskolan

Här bloggar vi om vad som händer på Hkk:n på Hultsbergsskolan i Karlstad. Vid tangenterna sitter jag, Charlotte, som är undervisande lärare, och även ibland en gästskrivare i form av eleverna. Trevlig läsning!

Tekakor 8A

Publicerad 2016-11-21 09:16:54 i allmänt, Åk 8,

Grova tekakor                                        250 grader

Ingredienser

50g margarin

2dl mjölk

½ paket jäst (25g)

1 msk socker

2 krm salt

2dl grahamsmjöl

2-3dl vetemjöl

 

Gör så här

1.   Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

 

2.   Värm margarinet med mjölken till fingervarmt (37°) = degspad!

 

3.   Häll degspadet i en bunke. Smula ner och lös upp jästen (slickepott).

 

4.   Tillsätt socker, salt, grahamsmjöl och 2dl vetemjöl (träslev).

 

5.   Arbeta degen tills den är smidig och släpper från bunken (ev. mer mjöl).

 

6.   Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 10 min (varmt vattenbad).

 

7.   Knåda degen på bakbordet tills den är smidig (släpper bordet utan mjöl).

 

8.   Dela degen och gör 6 bullar. Lägg bullarna på plåten.

 

9.   Platta ut och nagga bröden med gaffel.

 

10.Låt brödet jäsa under bakduk i 20-30 min (plåten på spisen).

(tryck lätt med fingertoppen för att se om degen går tillbaka).

 

11.Grädda bröden mitt i ugnen ca 8 min (gyllenbruna).

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Charlotte Björk

Hej! Denna blogg startade i januari-16. Jag heter Charlotte och arbetar som hem-och konsumentkunskapslärare på Hultsbergsskolan i Karlstad.Här publicerar jag lektionsplaneringar och inlämningsuppgfiter, vad vi gör samt massa olika recept.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela