Tekakor 8A
Grova tekakor 250 grader
Ingredienser
50g margarin
2dl mjölk
½ paket jäst (25g)
1 msk socker
2 krm salt
2dl grahamsmjöl
2-3dl vetemjöl
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Värm margarinet med mjölken till fingervarmt (37°) = degspad!
3. Häll degspadet i en bunke. Smula ner och lös upp jästen (slickepott).
4. Tillsätt socker, salt, grahamsmjöl och 2dl vetemjöl (träslev).
5. Arbeta degen tills den är smidig och släpper från bunken (ev. mer mjöl).
6. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 10 min (varmt vattenbad).
7. Knåda degen på bakbordet tills den är smidig (släpper bordet utan mjöl).
8. Dela degen och gör 6 bullar. Lägg bullarna på plåten.
9. Platta ut och nagga bröden med gaffel.
10.Låt brödet jäsa under bakduk i 20-30 min (plåten på spisen).
(tryck lätt med fingertoppen för att se om degen går tillbaka).
11.Grädda bröden mitt i ugnen ca 8 min (gyllenbruna).